Riskientunnistamiskoulutus - RTK

Riskientunnistamiskoulutus on osa B-ajokortin perussuoritusta 1.7.2018 voimaan astuneen lain mukaan. Opetuslupaopettaja ei voi antaa RTK-koulutusta vaan se tulee suorittaa aina vahvistetun kouluttajan kautta. Koulutus tulee suorittaa ennen ajokoetta. Heinäkuun kurssi-ilmoittautumiset avoinna 1.-31.7.2024.

Ilmoittauduthan kurssille etukäteen joko toimistollamme tai netissä.

Kurssi sisältää:
4 tuntia teoriaa verkossa
liukkaalla ajon opetuksen joko simulaattorissa tai radalla
pimeällä ajon osuuden simulaattorissa
2 ajotuntia autokoulun autolla (ns. riskiajotunnit)

Liukasratana käytämme Jyvässeudun liikenneturvallisuuskeskuksen rataa. Verkkoteoriatunnit voit suorittaa kaikkina arkipäivinä sähköisessä oppimisympäristössä valvomon aukioloaikoina.

 

Kursseille

Olemme Facebookissa ja Instagramissa

Ajankohtaista

Kesälomaviikot

Autokoulun toimisto on kesälomalla viikot 30 ja 31. Lomaviikoilla päivystykset ainoastaan ajokoepäivinä tiistaina 23.7. klo 10-16:30 ja torstaina 25.7. klo 12-16:30. Ennalta sovitut ajotunnit loman aikana lähtevät toimiston edestä. Palvelemme jälleen normaalisti maanantaista 5.8.2024 alkaen.

B-ajokortin suoritus ikäpoikkeusluvalla

Henkilöautokortin suoritus ikäpoikkeusluvalla jo 17-vuotiaana on kasvanut. Tietoa poikkeusluvan hakemisesta ja edellytyksistä löydät Traficomin Ajokortti-info -sivulta. Vuodelle 2023 suunniteltu ajokorttilakiuudistus on rauennut ja laki pysyy toistaiseksi entisellään.